Cursus Anti-Corruptiewetgeving uit binnen- en buitenland

Tijdens deze cursus staat wet- en regelgeving ter bestrijding van corruptie centraal. Ingegaan wordt op de corruptiebepalingen uit Nederland alsook diverse andere jurisdicties. Een vergelijking wordt gemaakt tussen onze nationale corruptiebepalingen en die uit o.a. de FCPA, UK Bribery Act en Sapin II. Hierbij wordt ingegaan op de inhoud en reikwijdte van de diverse corruptiebepalingen, strafrechtelijke aansprakelijkheid van natuurlijke en rechtspersonen, mogelijke sancties en ontneming van wederrechtelijk verkregen voordeel. Afgesloten wordt met recente ontwikkelingen uit verschillende landen.

Read More
Print Friendly and PDF ^

Cursus Wet bescherming klokkenluiders

Tijdens deze cursus wordt de inhoud van de Wet bescherming klokkenluiders besproken. Daarbij wordt stilgestaan bij alle nieuwe verplichtingen voor organisaties, zowel in de private als publieke sector. Hierbij worden ook de uitdagingen die daarbij komen kijken aangestipt. Ook komen de verplichtingen voor de zogenaamde bevoegde autoriteiten aan bod. Als laatste wordt ingegaan op het Huis voor Klokkenluiders en wat er aan die zijde wijzigt met de komst van de nieuwe wet.

Read More
Print Friendly and PDF ^

Cursus Bijzonder Strafrecht voor Ondersteuning

Deze eendaagse cursus is speciaal vormgegeven voor degenen die ondersteuning bieden aan legal professionals werkzaam in de advocatuur, bij het Openbaar Ministerie en de rechterlijke macht. De cursus is bedoeld voor ondersteuners die een verdiepingsslag willen maken en die kennis van het bijzonder strafrecht willen opdoen of uitbreiden. Gedurende de dag bestaat voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen, het inbrengen van casussen en voorleggen van dilemma’s.

Read More
Print Friendly and PDF ^

Cursus Interne onderzoeken

Intern onderzoek, feitenonderzoek, zelfonderzoek, corporate investigations: een belangrijk instrument voor het onderzoeken van (mogelijke) misstanden en fraudesignalen. Tijdens deze cursus wordt ingegaan op de verschillende aspecten die komen kijken bij het uitvoeren van een dergelijk onderzoek. Wat kunnen redenen zijn voor het uitvoeren van een intern onderzoek? Wanneer is dit wel en wanneer niet een geschikt instrument? Hoe kan zo’n onderzoek worden uitgevoerd en wie kan dat het beste doen?

Read More
Print Friendly and PDF ^

Cursus Schikken in binnen- en buitenland

Het schikken, transigeren, of anderszins buitengerechtelijk afdoen van grote fraudezaken en andere zaken van financieel-economische aard geniet al lange tijd bijzondere aandacht. Opsporingsautoriteiten in binnen- en buitenland, waaronder het Openbaar Ministerie (OM) in Nederland, wenden deze manier van afdoening geregeld aan als manier om dergelijke – vaak omvangrijke – zaken af te doen. Nederlandse voorbeelden zjin de recordovereenkomsten in de zaken Rabobank (LIBOR/EURIBOR-fraude), SBM Offshore en de transacties die zijn overeengekomen met VimpelCom en Telia in het kader van omkoping bij toetreding tot de Oezbeekse telecommarkt. Later zijn daar de transacties met ING , ABN AMRO en die met de dochterbedrijven van SHV bijgekomen.

Read More
Print Friendly and PDF ^